Oldalak

2016. október 25., kedd

"Ez a bolygó nem az én hazám"- magánvélemény

Nem szokásom különösebben minősíteni embereket, helyszíneket, eseményeket. Pont ezért most sem ezzel a szándékkal írok egy mondatot sem. Sokkal inkább egy rácsodálkozás, felismerés, megfogalmazása most ez a bejegyzés. Ahogy a címben is szerepel, egy magán vélemény, amivel lehet egyetérteni, és egyet nem érteni. Viszont minden esetben az egymás véleményének tiszteletben tartásának figyelembevételével. Na, ennyit bevezetőül.

Mostanában, különböző okokból elém került egy dal, amit valamiért nem éreztem kereknek. Nem szövegileg, vagy zeneileg, hiszen ez nem szakmám, nem értek hozzá. Magam sem értettem mi a baj, csak azt tudtam, hogy attól az igazságtól, amit én ismerek távol van... vagyis hát hiányzik belőle valami a számomra. Gondolkodtam, gondolkodtam, de nem tudtam rá jönni mi a baj. Pláne, hogy az eltelt időben hallottam is hozzá olyan körítést, ami szerint rendben van, és minden jó benne. Ez nem változtatott az érzésemen, csupán arra nyitotta fel a szemem, hogy van benne érték! Nem kell az egészet kidobni úgy ahogy van. S mindinkább hajtott a felé, hogy meg tudjam fogalmazni magamnak és másoknak is mi az ami NEKEM nem passzol. Ehhez segített hozzá, mikor a dalok között rátaláltam erre:

https://youtu.be/Sv85mQYaVks?list=PL55AFCCB92622CCF2

Olyan jó az a bizonyosság, ami ebben a dalban benne van és amit a szívemben hordozhatok arról, hogy nem ez az otthonom, ez csak átmenet, mert "...ami ezen a földön körbe vesz, az csak múló álom...". Viszont tudom hová tartok, tudom mi a cél, tudom mire tettem fel az életem: "..arra..., hogy egy szép napon majd célba ér..." Mikor ezt a dalt hallgatom nem az elmúláson van a hangsúly, hanem azon a célon, amiért már most érdemes élnem és küzdenem. Minden dal, mely ezt a bizonyosságot nélkülözi, nekem hiányos és nem kerek. Hiányzik belőle az éltető remény. Hálás vagyok ezért a biztos horgonyért, amiben a mindennapokban is kapaszkodhatok. Mindenkinek kívánok minden körülményben ilyen reményteljes napokat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése