2011. szeptember 20., kedd

Hálás szív

"A hálás szív garancia egy boldog életre"
A hála virága mindannyiunknak megterem, ha kitartással és odafigyeléssel gondozzuk. Nem egyszerű ez a gondozás. Soha nem is volt az. Tapasztalatom szerint akkor nagyon könnyen vagyunk hálásak, mikor "zöldell a fű" körülöttünk. Mikor minden rendben, nincsen se hangulati se érzelmi se más jellegű hullám völgyek az életünkbe. Akkor olyan könnyű azt mondani: Köszönöm az életem.
Viszont mikor a fű nem hogy nem zöldell, hanem egyszerűen a nyomát se találjuk, csak a kopár, víztelen föld... na akkor nehezebb mosolyogni. Amikor a felhő takarja a napot, és minden úgy tűnik ellenünk van, akkor ez kihívás. Hálásnak lenni azért amink akkor is meg van, mikor a körülmények rosszra fordultak. Azonban a hálás szívnek pont az a lényege, hogy nem a körülményektől, a családunk, barátaink, szomszédunk stb. támogatásától, hozzáállásától függ. Mind ezektől függetlenül vagyok hálás, mert VAN miért annak lennem. Nem igaz, hogy lehet olyan mély pont amikor már semmi okot nem találok a hálára. Keresni és keresni kell. Vannak nagyon mély pontok az életben, ezt nem vitatom. A hála viszont nem más mint a látásunk fókuszának a jó dolgokra való helyezése. Egy döntés, arról, hogy hova nézek, mire figyelek, mit teszek a fókuszba, mire irányítom a figyelmem. Mert ha a fókuszba azt teszem ami most a legnehezebb, nem hogy kitakarja a jó dolgokat, de még fel is nagyítom. Viszont ha az apró de nagyon is valóságos jó dolgokat teszem a fókuszba, akkor azzal történik az, hogy kitakarja, vagy legalábbis elhomályosítja a nehézségeket és még fel is nagyítom.
Példának okáért leírok ide 10 olyan dolgot ami számomra mindig okot ad arra, hogy hálás legyen a szívem, körülményektől függetlenül.

Íme 10 dolog, amiért minden nap hálás lehetek:
  1. van hol laknom
  2. van mit ennem
  3. vannak barátaim
  4. van családom
  5. egészséges vagyok
  6. van egy szerető férjem
  7. kegyelem kíséri életem
  8. a múlt próbáinak győzelmeiért
  9. az elkövetkező győzelmekért, melyek Krisztusban már az enyémek
  10. Isten fantasztikus, és felül múlhatatlan tervéért az életemmel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése